Blogi

Narsissipikkuleivät

small March 25, 2014 by Marian pieni leipomo | Filed under Uncategorized, Vierasbloggaaja.

Daffodil cookies (1 of 1)-2

Tarvikkeet:

Piparkakkumuotilla tehtyjä keksejä
Keltaista jäykkää pikeeriä
Keltaista pehmeää pikeeriä
Valkoista pehmeää pikeeriä
Tyllät nro 2, 3 ja (wilton 17)
Costailtikku tai metallinen piikkityökalu
Pensseli
Elintarviketussi (ei ole pakollinen)

Daffodil cookies (2 of 16)

Aloita piirtämällä keksin päälle rajat, joita pitkin pikeeri pursotetaan. Voit käyttää elintarviketussia tai raaputtaa rajat coctailtikulla tai metallisella työkalulla. Jos raaputat rajat, niin muista pyyhkiä murut pinnalta pois ennen kuin alat pursottamaan. Näitä apuviivoja ei ole pakko piirtää, vaan voit pursottaa myös vapaalla kädellä.

Daffodil cookies (4 of 16)

Pursota ääriviivat valkoisella pikeerillä. Tyllän koolla ei tässä kohtaa ole niin väliä.

Daffodil cookies (3 of 16)

Täytä alue valkoisella pikeerillä. Ravistele keksiä hieman, niin pikeeri levittyy nätisti keksin päälle. Voit käyttää coctailtikkua tai metallityökalua apunasi pinnan tasoittamiseen sekä ilmakuplien puhkaisemiseen. Anna kovettua noin 15 minuuttia.

Lisää keltainen keskusta pursottamalla keskijäykkää pikeeriä kukan keskelle. Anna kuivua useamman tunnin, jopa yön yli. (Jos jatkat koristelua parin tunnin jälkeen, niin ole varovainen, ettei pikeeriin tule kolhuja.)

Daffodil cookies (6 of 16) Daffodil cookies (4 of 4)
Pursota tyllää numero 2 käyttäen valkoisella pikeerillä terälehden ääriviiva kovettuneen valkoisen pikeerin reunoja noudatellen. Tee ranteella siksak-liikettä, niin saat ääriviivasta elävämmän näköisen.

Daffodil cookies (1 of 4)Daffodil cookies (3 of 4)
Kastele pensseli veteen, pyyhi ylimääräinen vesi pois. Aseta pensseli juuri pursotetun pikeerin päälle, niin että pensselin kärki on noin puolessä välissä purosta, paina pensseli alas ja vedä pensseliä kukan keskustaa päin. Tee näin koko siksak-reunan alueella, muutaman millin välein toisistaan. Liian märkä pensseli levittää pikeerin ja kuvioinnista tulee epäselvä, liian kuiva pensseli taas ei levitä pikeeriä tarpeeksi, vaan jäljestä tulee röpelöinen.

Daffodil cookies (7 of 16)
Pursota ääriviiva joka toisen lehden reunaan ja käsittele ne pensselillä. Anna kovettua n. 20 minuuttia.

Daffodil cookies (8 of 16)
Purosta tyhjien lehtien kohdalle ääriviivat niin, että pursotus alkaa keltaisen keskustan reunasta ja kaartuu hieman aiemmin pursotettujen ääriviivojen päälle.

Daffodil cookies (12 of 16)
Jos pursotuksen aloitus ja lopetuskohtaan jää paksu pikeeoripallero, voit silottaa sen hammastikulla.

Daffodil cookies (10 of 16)
Kostuta taas pensseli ja toista jo aiemmin tehty reunojen käsittely pensselillä.

Daffodil cookies (8 of 16)Daffodil cookies (16 of 16)
Tee näin kaikille jäljelle jääneille lehdille.

Daffodil cookies (14 of 16)
Käyttäen keltaista jäykkää pikeeriä ja (wilton) nro 17 tyllää pursota keltaisen keskustan ympärille rengas. Jätä kuivumaan puoleksi tunniksi.

Daffodil cookies (15 of 16)
Keltaisen renkaan hieman kuivuttua pursota samalla pikeerillä ja tyllällä renkaan päälle pieniä tähden mallisia ruusukkeita. Tämä tapahtuu parhaiten pitämällä pursotuspussia ja tyllää kohtisuoraan pystyssä rengasta vasten. Purista pussia hieman, löysää puristus ja samalla nosta tyllää ylöspäin.
Jätä keksit kuivumaan yön yli.

← Previous

Tags: ,